Sorten 'Agata' ger långa och krispiga rättikor. Mild smak, god i sallader, grytor och wokrätter. kan vinterlagras. ger tidig skörd efter 50-60 dagar från sådd.
Rättika är en viktig ingrediens i japansk matlagning och kultur. De passar i sallader, grytor, wokrätter, inläggningar m.m. Bra för vinterlagring.
Smaken är mildare på de sorter som har vitt skal om man jämför med röda och rosa rädisor. Rättika och rädisa är egentligen samma gröda, rättika kallar man de sorter som skördas stora och rädisor skördas små och späda.
Sort: Rättika 'Agata' / Raphanus sativus
Unik fröpåse från Fröbanken med vackra illustrationer gjorda av Emma Jansson.
Varje fröpåse har specifika odlingsråd och beskrivning på baksidan.
Portion: 200 frö
ODLINGSRÅD:
Direktså glest på friland när jorden reder sig, håll jorden fuktig under grotiden. Gallra vid behov. Skörda vid ca. 10 cm. För lagring skördas rötterna sent, men innan frost.
Sådjup: 1,5 cm
Grotid: 5-15 dagar Höjd: 40 cm
Radavstånd: 30 cm
Plantavstånd: 15 cm
Växtläge: sol-halvskugga
Såperiod: april-aug
Skördeperiod: juni-okt
Odlas som: ettårig