Spenat 'Vroeg Reuzenblad' Ekologisk, Nelson Garden

  • SEK 29,00
  • SEK 20,30

Spinacia oleracea L. Spenat kan odlas på flera olika sätt beroende på växtplats och säsong. Rikt innehåll av mineraler och vitaminer. Sorten ger rikligt me

I lager.
Lagersaldo: 6
Dela

Spinacia oleracea L. 

Spenat kan odlas på flera olika sätt beroende på växtplats och säsong. Rikt innehåll av mineraler och vitaminer. Sorten ger rikligt med mörkgröna blad. Så gärna i omgångar för att ha god tillgång till färska blad, men gör ett uppehåll under högsommaren då plantorna lättare går i blom. Passar fint till infrysning. Trivs bäst i mullrik, fuktighetshållande jord men går bra på de flesta jordar. Vattna rikligt.

Ekologiskt frö.

Förodling: 

Direktsådd: 
Vår Så tidig vår i kall jord, både utomhus och i växthus för tidig skörd. Så i rader eller strössla ut fröerna. Täck lätt med jord. Fukta sådden sparsamt med vatten eller snö. Skörda blad för blad eller klipp ner plantorna, de växer upp på nytt.

Sommar Så från senare delen av juli direkt på växtplatsen eller i tråg för senare utplantering. Så i rader eller strössla ut fröerna tätt. Täck lätt med jord. Glöm inte att gödsla. Skörda blad för blad eller klipp ner plantorna, de växer upp på nytt.

Höst Så i rader eller strössla ut fröerna tätt. Täck lätt med jord. Glöm inte att gödsla. Skörda blad för blad eller klipp ner plantorna. Skydda med fiberduk eller lock för att övervintra plantor i växthus och pallkragar. Ger då tidig vårskörd.

Vinter Så på växtplatsen eller i tråg för utplantering på våren. Fukta med vatten eller snö. Låt stå skyddat utomhus, i växthus eller pallkrage med lock. Kan även strös på frusen jord. Täck med tinad jord. Gror på våren.

Förså: 
Direktsådd: 
Blomning/skörd: 


Sådjup: 1 cm
Plantavstånd: 5-10 cm
Radbredd: 30-40 cm
Höjd: 20 cm
Kan torkas: 
Kan lagras: 
Räcker till: ca 7-8 m

Växtläge: Sol till halvskugga