Självförsörjande på villatomt - Javisst! 30/10 2024

  • SEK 150,00

Lazy Gardener och Bondmorans Lanthandel inleder nu samarbete och kör igång gemensamma föreläsningar om odling på balkong och i villaträdgård. Nu har du cha

I lager.
Lagersaldo: 15
Dela

Lazy Gardener och Bondmorans Lanthandel inleder nu samarbete och kör igång gemensamma föreläsningar om odling på balkong och i villaträdgård. 


Nu har du chansen att bli guidad under hela 2024 och göra samma sak som vi gör. Nämligen, odla på liten yta, få massor av mat och lära dig om hur du tar tillvara det du odlar.

Vi bjuder in till hela 5 föreläsningar med start den 28 februari och kör sen en föreläsning varannan månad, med paus i juni.

- Christian guidar dig i odling 
Vid varje tillfälle går vi igenom hur du kommer igång med din odling, oavsett om du har en balkong eller större trädgård. Du får tips och råd om planering, vad som går att odla just nu och vilka enkla redskap du kan använda.

- Jenny tipsar om tillagning 
Senare under säsongen berättar Jenny hur du tar hand om skörden, i form av ex. inläggningar, bak och annat.


Så vilka är vi?

Christian Malm – Lazy Gardener och odlingsentusiast. Odlar själv sedan många år tillbaka, för att vara helt självförsörjande på grönsaker på  villatomt och har fokuserat på tekniker som tar bort så mycket "onödigt" arbete, som möjligt. Driver bland annat odlingsgruppen Lazy Gardener

Jenny Granberg – Bondmora och driver med hjälp av familjen gården Björkbacka Gård, och Bondmorans Lanthandel i Tollarp. Odlar grönsaker till butiken, och producerar kött, skinn, ullgarn och ägg från de egna fåren och hönsen på gården. Hon brinner för den närproducerade, skånska och genuina maten, tillagad från grunden utan tillsatser. Det som produceras finner du även i butiken.


Detta tillfället:
30/10 kl. 18:00 hos Christian i Ö Vram
(Ö Vramsvägen 70, Tollarp)

Christian går igenom vad vi kan odla just nu, vad vi bör tänka på och vilka redskap som är bra att använda och varför.

• Skörd
• Lagring
• Nysådd / Plantering
• Äppelmust
• Inköpslista


FIKA! Vid varje tillfälle serverar vi lättare förtäring med temat för kvällen, det vill säga av något vi själva odlat och producerat.
Meddela oss ev. allergier vid anmälan.