Tegel Friska Hallon, Dark milk 52 %, 80g EKO Malmö Chokladfabrik KORT DATUM

  • SEK 69,00
  • SEK 48,30

KORT DATUM, men håller längre än så.Så här säger Malmö Chokladfabrik om denna syndigt goda choklad:  "Vi presenterar kompischokladen! Provsmakad och dyrkad

I lager.
Lagersaldo: 4
Dela

KORT DATUM, men håller längre än så.

Så här säger Malmö Chokladfabrik om denna syndigt goda choklad:
  "Vi presenterar kompischokladen! Provsmakad och dyrkad av våra vänner. Förmodligen uppskattad av dina också. Friska, sötsyrliga hallon och fyllig, mörk choklad med mjölk. 

Vi lät några kompisar provsmaka den här chokladen och de blev fullständigt tokiga. De älskade hur den litet vilda och sötsyrliga fuktigheten från hallonen balanserades mot de runda kakaotonerna. Så vi behöll "deras" recept. Om du också blir galen i den här chokladen, kanske du ger den vidare till dina vänner. Som ger den vidare till sina vänner...I evighet, oss chokladvänner emellan."

Malmö Chokladfabrik är helt nötfri, soja, gluten eller ägg hanteras ej i fabriken.
Malmö Chokladfabrik satsar på ekologiskt odlade kakaobönor i möjligaste mån, samverkar med Fairtrade och använder råvaror helt befriade från nötter och andra allergener.

Ingredienser: Kakaomassa, Rörsocker/sukker, Kakaosmör, HelmjölkspulverHallonpulver, Vanilj

Kakaohalt minst 52 %.
Rörsocker kakaosmör, kakaomassa och vanilj handlade i enlighet med Fairtrade-kriterierna, totalt 80 %.

Näringsvärde per 100 g
Energi 2330 kJ / 558 kcal
Fett 39,8 g
varav mättat fett 25,1 g
Kolhydrater 39,2 g
varav sockerarter 37,3 g
Protein 6,8 g
Salt 0,1 g

Bäst före: 28-10-2023


DRYCKESFÖRSLAG

PASSAR TILL:

Den vilda och sötsyrliga hallonsmaken i chokladen vill gärna kombineras med sötare drycker för att inte smaka bittert. Därför är sött rött vin eller en fruktig öl att föredra.

EXEMPEL PÅ DRYCK:

Ett rött naturvin som har en frisk karaktär av röda bär, med mjuk syra och en härlig sötma. Men en spännande kompis till chokladen kan också vara en kall och god körsbärsöl.

VARFÖR:

De fruktiga dryckerna förlänger hallonkaraktären i chokladen och skapar en underbar kombination där smakerna gifter sig.

TEFÖRSLAG

KARAKTÄR PÅ CHOKLADEN

En mörk mjölkchoklad med runda och fylliga kakaotoner som balanseras upp av den sötsyrliga fruktigheten från hallon.

PASSAR TILL:

Mörkt, fermenterat te med toner av trädbark. Kombinationen ger en fyllig smak som gifter sig väl med den syrliga chokladen.

FÖRSLAG PÅ TE:

Shu Puerh

Det fylliga teet förlänger de karamelliga tonerna i chokladen samtidigt som det fördjupar kakaotonerna ytterligare. Kombinationen blir en fyllig och utsökt bas för de sötsyrliga hallonbitarna.