Napolitaner Esmeralda Ecuador 70% 5 gr, VEGANSK, Malmö Chokladfabrik

  • SEK 6,00

Blommig och chokladig i samma andetag och härligt intensiv. I Esmeralda har bönderna odlat denna glada böna i mer än 200 år. En perfekt liten mumsbit, med mycke

I lager.
Lagersaldo: 6
Dela

Blommig och chokladig i samma andetag och härligt intensiv. I Esmeralda har bönderna odlat denna glada böna i mer än 200 år. En perfekt liten mumsbit, med mycket smak, förpackad

Från chokladbönan Ariba. Precis som vin får smak av marken och klimatet där druvorna odlas, får choklad smak av omgivningen där bönorna odlas. Just klimatet kan man inte klaga på i Ecuador. Kakaoaffärerna blomstrar. Men precis som vinmakaren avgör kvaliteten på vinet. 

Passar till:

Förslag på vin: Bordeauxviner med hög andel Cabernetdruvor, vilket ger vinet en kryddig och jordig smak. Det låter kanske märkligt men det är riktigt gott! Om du är sugen på något starkare till chokladen är en finare rom med låg sötma en god kompanjon till Esmeralda.

Förslag på te: Earl Grey - Ett svart te med naturlig smak av bergamott. De maltiga tonerna i teet gifter sig väl med den tydliga kakaosmaken i chokladen. Citrustoner och bergamott lyfter även fram chokladens fruktiga toner.

Ingredienser: Kakaomassa, Rörsocker, Kakaosmör

Näringsvärde per 100g:
Energi 2357kJ, 563 kcal
Fett 43g, varav mättat 27g
Kolhydrater 34g, - varav sockerarter 30g
Protein 7,1g
Salt 0g

Malmö Chokladfabrik är helt nötfri, soja, gluten eller ägg hanteras ej i fabriken.
Malmö Chokladfabrik satsar på ekologiskt odlade kakaobönor i möjligaste mån, samverkar med Fairtrade och använder råvaror helt befriade från nötter och andra allergener.