Napolitaner Saltstänk 40% 5 gr, Malmö Chokladfabrik

  • SEK 6,00

Allsångschokladen. Underbart krämig mjölkchoklad med ett fint strössel av krispigt havssalt. En blandning av sött och salt som fastnar likt en sommarhit i vårt

I lager.
Lagersaldo: 166
Dela

Allsångschokladen. Underbart krämig mjölkchoklad med ett fint strössel av krispigt havssalt. En blandning av sött och salt som fastnar likt en sommarhit i vårt smaksinne.

Lika ogenerat stolta som stockholmarna känner sig när allsångsledaren i den blå kavajen sjunger om deras stad, lika glada blir vi när vi tänker på den här chokladen. Det är dags för mjölkchokladens revansch. För denna kombination ,som är fylld med extra mycket peruansk kakao och ett stänkt av finaste havssalt, är en oemotståndlig blandning av sött och salt. Länge leve mjölkchokladen i vårt hjärta.

DRYCKESFÖRSLAG

PASSAR TILL:

En bra tumregel är att ljusare choklad går ihop med ljusare viner och lättare öl. Därför är ett halvtorrt till sött vin, gärna naturvin, med mjuk syra och fyllighet eller en frisk och fruktig öl en vinnande kombination tillsammans med den här chokladen.


EXEMPEL PÅ DRYCK:

Vitt vin från Tyskland, till exempel en Riesling. Är du ingen vinälskare kan du njuta av en kall lager eller veteöl till den fina chokladen.

VARFÖR:

Dryckerna får fram en karamellig sälta från chokladen som också blir mjuk och härlig. Samspelet mellan dryck och choklad är ett perfekt avslut på en god middag.

TEFÖRSLAG

KARAKTÄR PÅ CHOKLADEN

En krämig mjölkchoklad fylld med peruansk kakao och ett fint strössel av krispigt havssalt som ökar intensiteten i chokladens sötma.

PASSAR TILL:

Ett svart te med naturlig sötma som skapar en smaksymbios mellan sött och salt. Eller ett grönt te med blommiga toner som kontrasterar sältan.

FÖRSLAG PÅ TE:

Jasmin Te

Den ljusa chokladen lyfts av ett lätt grönt te som är naturligt smaksatt med blommig och doftrik jasmin.


Ingredienser: 

Rörsocker/sukker
Kakaosmör
Helmjölkspulver
Kakaomassa
Havssalt
Vanilj

Näringsvärde per 100g:

Energi2473kJ, 591 kcal
Fett42g - varav mättat26g
Kolhydrater51g
- varav sockerarter50g 
Protein6,8g
Salt1g

Malmö Chokladfabrik är helt nötfri, soja, gluten eller ägg hanteras ej i fabriken.
Malmö Chokladfabrik satsar på ekologiskt odlade kakaobönor i möjligaste mån, samverkar med Fairtrade och använder råvaror helt befriade från nötter och andra allergener.