Hantverkssalami från Larssons här hemma i Tollarp.
En Salami som är ut över det vanliga när det gäller både smak och utseende. Den är helt lufttorkad och lagrad i flera månader för att dem bästa smakerna ska utvecklas. Fänkål är en underskattad krydda här hemma i Sverige men nere i medelhavet där vi också fick vår ide så används den kryddan väldigt mycket. Larssons Chark var en av dem första i Sverige med att göra en fänkålsalami.
Inte nog med det. Den är svensk mästare i chark SM 2012 också
Ingredienser:
Fläskkött, ryggspäck, havssalt, kryddor (bla. fänkål), dextros, maltodextrin
Näringsvärde per 100g:
Energi 1050 kJ/250 kcal
Fett 24g, varav mättat fett 10,8g
Kolhydrater 1,7g varav sockerarter 1g
Protein 26g
Salt 3g
Köttmängd 135g/100g färdig vara
Pris/kg: 319kr