Tuk-Tuk
Stek ca: 300 gram kycklingfilé (skuren i bitar). Hacka vitkål, gul lök, blomkål, broccoli och paprika i bitar och tillsätt till kycklingen.
Häll i 2 msk ostronsås och 2 msk fisksås. Smaksätt med Tuk-Tuk till lagom styrka.
Servera med cashewnötter till kokt ris.
Går även att kombinera receptet med 200 ml kokosmjölk.
Kvinnan som utvecklade kryddan tillsammans med oss kallas för Tuk, vilket vi tyckte var ett passande namn på kryddblandningen
Ingredienser: Chili*, citronverbena*, salt, gul lök, vitlök*, morot*, vitkål, socker*, purjolök*, SELLERI*.
*= KRAV-ekologisk ingrediens
allergen: SELLERI
Näringsvärde per 100 gram
Energi (kcal) 151.43
Fett 0.57
Kolhydrater 27.43
-varav sockerarter 27.43
Protein 4.69
Salt 21.69