Kallas även: Kinesisk pak choi, salladskål
Pak choi är en kålsort som är många odlares favorit. I det asiatiska köket är denna ett måste och vi tycker att den absolut platsar i den nordiska odlingsvärlden!
Hela plantan är god att äta färsk i sallader, wokad eller ångkokt, påminner lite om mangold men är kraftigare och mjällare. Mycket lättodlad och växer snabbt i storlek, tålig mot kyligare temperaturer. Man kan även låta plantorna gå i blom och äta stam och blomma som broccoli.
Sort: Pak choi "White stem" / Brassica rapa (Chinensis-gr.)
Unik fröpåse från Fröbanken med vackra illustrationer gjorda av Emma Jansson.
Varje fröpåse har specifika odlingsråd och beskrivning på baksidan.
Portion: 150 frö
ODLINGSRÅD:
Sätt fröna glest på ett djup om cirka 1 cm. FÖRODLING: Förkultivera inomhus i såjord mars-april i pluggar eller liknande så att de små plantorna går att hantera enkelt. Utplantera efter avhärdning efter sista frosten. DIREKTSÅDD: Kan även sås direkt på friland i juni-juli. Gallringsskörda till 30 cm i plantavstånd. Fiberduk eller kålnät skyddar mot skadeinsekter. Gillar inte för mycket värme, under högsommaren går plantorna lätt i blom, vi rekommenderar därför en tidig och en sen skörd. Så i omgångar för längre skördeperiod.
Sådjup: 1 cm
Grotid: 5-15 dagar
Höjd: 40 cm
Radavstånd: 50 cm
Plantavstånd: 30 cm Växtläge: sol
Såperiod: feb-april / juni-juli
Skördeperiod: juli-okt
Odlas som: ettårig