Biholk Gul, insektshotell

  • SEK 459,00

Charmigt litet torp våra solitärbin och andra insekter. Holk för bin ger en blomstrande trädgårdSolitärbin saknar giftgadd och producerar ingen honung, där

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Dela

Charmigt litet torp våra solitärbin och andra insekter. 

Holk för bin ger en blomstrande trädgård

Solitärbin saknar giftgadd och producerar ingen honung, däremot är de värdefulla i din trädgård eftersom de pollinerar fruktträd och blommor. Se därför till att sätta upp en biholk så att de har en plats att bo.

Bibeståndet håller på att minska, man tror att det beror på att det är ont om naturliga boplatser. Biholken är fylld med en samling bamburör som ersätter binas naturliga boplatser i håliga träd eller stubbar. Bamburörens mått är anpassade för de bin som pollinerar fruktträd. Läs mer fakta om solitära bin här.

Placering av biholk

Biholken placeras på en solbelyst plats, gärna i söderläge på t.ex en vägg. Den kan med fördel sättas i närheten av nektarrika växter eller av till exempel fruktträd där man vill dra nytta av binas pollineringsarbete. Sätt gärna upp flera stycken - det råder stor brist på naturliga boplatser för bina och biholkar kan göra skillnad.


Storlek: 157 x 157 x 212 mm


Kan monteras på stolpe, vägg eller träd.
Skruvar för montering medföljer. OBS! Stolpe ingår inte.