Deg till Mandelmusslor 500 g, Bondmorans KORT DATUM

  • SEK 59,00
  • SEK 41,30

Det ska vara lätt att njuta av hembakat till jul. Därför har vi tagit fram vår egen hembakade deg till mandelmusslor, så att du kan njuta av att bara baka ut de

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Dela

Det ska vara lätt att njuta av hembakat till jul. Därför har vi tagit fram vår egen hembakade deg till mandelmusslor, så att du kan njuta av att bara baka ut de. Låt dig äta gott av mandelmusslor som påminner om barndomen. ❤ 

Degen räcker till ca 30-40 stycken mandelmusslor.  

Gör så här: 
Ta fram degen en stund innan du ska baka ut den så blir den lättare att arbeta med. Sätt ugnen på 200°C om du har vanlig ugn, något lägre om du har varmluftsugn.

Smörj formarna och pudra de gärna med ex. mandelmjöl, så fastnar de inte lika lätt i formen. Rulla ut degen i längder och dela de i bitar. Ta en bit deg och tryck sen ut i formen så att det blir ett jämntjockt lager runt hela formen. Var extra noggrann runt kanterna. Fyll din plåt med formar, och grädda de sen mitt i ugnen i ca 10 min tills de fått fin gyllenbrun färg.

Vänd ur formarna när de svalnat något men fortfarande är varma. Knacka försiktigt med en sked i bakformen om musslan inte vill släppa formen.

Servera med vispgrädde och sylt.


Ingredienser: SÖTMANDEL, VETEmjöl, strösocker, BITTERMANDELarom, (solrosolja, arom från BITTERMANDEL), ÄGG


BÄST FÖRE: 13-01-2024