Praktvädd 'Salmon Rose', Fröbanken

  • SEK 29,95

En otroligt vacker och effektfull blomma med täta, dubbla blommor på höga stjälkar. Dessa blommar från juli till september och denna sort går i rosenrosa till l

I lager.
Lagersaldo: 2
Dela

En otroligt vacker och effektfull blomma med täta, dubbla blommor på höga stjälkar. Dessa blommar från juli till september och denna sort går i rosenrosa till laxrosa nyanser. Väldoftande och vackra i sommarrabatten och till buketter, ger en fin höjd till planteringar. Fungerar även att torka och använda i arrangemang.

Blommorna påminner om nåldynor, det engelska namnet är just 'Pincushion Flower'. De har en söt doft som lockar till sig olika pollinatörer såsom fjärilar, humlor och bin.

Sort: Praktvädd 'Salmon Rose' / Scabiosa atropurpurea

Unik fröpåse från Fröbanken med vackra illustrationer gjorda av Emma Jansson. 


Varje fröpåse har specifika odlingsråd och beskrivning på baksidan. 

Portion: 70 frö


ODLINGSRÅD:
FÖRODLA INOMHUS: Förodlas inomhus i såjord mars-april. Täck med klar genomskinlig plast med lufthål. Placera ljust och svalt, ca 18-20 grader, efter groning. Utplantera efter avhärdning när frostrisken är över. 

DIREKTSÅ PÅ PLATS: Kan även direktsås på friland när jorden blivit uppvärmd, i maj-juni. Vattna jorden före sådd och håll fuktigt under tillväxten. Rensa efterhand för längre blomtid. 

Sådjup: 0,5 cm
Grotid: 10-20 dagar
Höjd: 100 cm
Radavstånd: 20 cm
Plantavstånd: 30 cm
Växtläge: sol
Såperiod: mars-maj
Skördeperiod: juli-sept
Odlas som: ettårig