Solhatt Röd 'Purple Red', Fröbanken

  • SEK 39,95

En härdig perenn som ger upp emot 80-100 cm höga plantor med stora rosa-lila blommor med rödbrun mitt. Blommar rikligt och håller i sig länge. Denna blomma

I lager.
Lagersaldo: 3
Dela

En härdig perenn som ger upp emot 80-100 cm höga plantor med stora rosa-lila blommor med rödbrun mitt. Blommar rikligt och håller i sig länge. 

Denna blomma kommer att stå fin när de flesta andra växter blommat klart på sensommaren och hösten, vilket är särskilt viktigt för bin och humlor, ger bra med pollen. Bra drag växt för bin och humlor som med fördel odlas intill grönsaksodlingar eller på stora ytor. Går såklart att odla i kruka eller liknande också. 

Trivs bra i fuktiga eller torra jordar och är fin att samplantera med andra höga perenner, såsom tusenskönor. Kan sås från våren eller hösten.

Sort: Solhatt Purple Red, Echinacea purpurea

Unik fröpåse från Fröbanken med vackra illustrationer gjorda av Emma Jansson. 


Varje fröpåse har specifika odlingsråd och beskrivning på baksidan. 

Portion: 50 frö


ODLINGSRÅD: Fröerna förodlas inomhus. Sådd sker i såjord blandat med 50% finkornigt grus eller perlit. Täck fröerna med ett lager grus eller vermikulit. Täck fröerna med genomskinlig plast med lufthåli eller använd minidrivhus. Låt sådden gro vid 22-23 grader. När sådden grott kan den ställas ljust och svalt vid 18-22 grader för kompakta och fina plantor. Avhärda och utplantera plantorna efter sista frost. Rudbeckia kan odlas i de flesta väldränerade jordar och trivs både i sol och halvskugga, men allra bäst i sol. Värdefull för pollinerare vid den tid på sensommar-höst som blomningen sker, juli-oktober. Fröerna kan även direktsås utomhus i krukor eller på friland på hösten. 

Sådjup: 1 cm
Grotid: 1-3 månader vid 22-23°C
Höjd: 80 cm
Radavstånd: 50 cm
Plantavstånd: 50 cm
Växtläge: sol
Såperiod: jan-maj / sept-nov
Skördeperiod: juli-okt
Odlas som: flerårig