Zinnia 'Eldorado', Fröbanken

  • SEK 35,95

Frö till en äldre sort som ger dahlia-liknande blommor i toner från laxrosa till orange och rosa. De stora, ofta välfyllda blommornas färg är fantastisk i arran

I lager.
Lagersaldo: 1
Dela

Frö till en äldre sort som ger dahlia-liknande blommor i toner från laxrosa till orange och rosa. De stora, ofta välfyllda blommornas färg är fantastisk i arrangemang. Stjälkarna är exceptionellt stabila - perfekta för snitt. Denna sort syns i frökataloger redan år 1933. Odlas i rabatter, krukor eller bäddar och plockas i buketter. Lätt att odla, ger en fantastisk blomning hela sommaren fram till frosten. Knip av vissna blommor eller plocka blommorna ofta så kommer det nya under hela sommaren och fram till första frosten!

Sort: Zinnia Eldorado, Zinnia elegans

Unik fröpåse från Fröbanken med vackra illustrationer gjorda av Emma Jansson. 


Varje fröpåse har specifika odlingsråd och beskrivning på baksidan. 

Portion: 100 frö


ODLINGSRÅD FÖR ZINNIA: Så blommorna 4-6 veckor innan utplantering. Sätt på 0,5 cm djup och håll sådden fuktig till en början ,ett tips är att ta plastfolie över krukorna men se till att göra några lufthål. Växer och blommar bra på solig plats, med varm, lätt jord. Plantor sätts ut efter frosten. Vissna blommor tas bort, för att underlätta ny blomning. Blommar fram till frosten. 

Sådjup: 0,5 cm
Grotid: 5-15 dagar vid 20-25°C
Höjd: 70-90 cm
Radavstånd: 20-30 cm
Plantavstånd: 20-30 cm
Växtläge: sol
Såperiod: mars-juni
Skördeperiod: juni-frost
Årighet: ettårig