Zinnia 'Exquisite', Fröbanken

  • SEK 29,95

Frö till Zinna "Exquisite" är en vacker och unik kulturarvssort vars knoppar spricker upp i en klar röd färg, när blommorna åldras kommer den livfulla färgen at

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Dela

Frö till Zinna "Exquisite" är en vacker och unik kulturarvssort vars knoppar spricker upp i en klar röd färg, när blommorna åldras kommer den livfulla färgen att blekna till en mjukare rosa ton. Plantorna växer sig höga och robusta och blommorna erbjuder en bredd av rosa toner i din trädgård och som snittblommor. Zinnior är underbara och enkla att odla. De är ettåriga och snabbväxande blommor som står sig vackra länge. Odlas i rabatt eller kruka, jättefina att plockas in i buketter. Lätt att odla, ger en fantastisk blomning hela sommaren fram till frosten. Knip av vissna blommor så kommer nya!

Sort: Zinnia Exquisite, Zinnia elegans

Unik fröpåse från Fröbanken med vackra illustrationer gjorda av Emma Jansson. 


Varje fröpåse har specifika odlingsråd och beskrivning på baksidan. 

Portion: 150 frö


ODLINGSRÅD FÖR ZINNIA: Så fröerna 4-6 veckor innan utplantering. Sätt fröerna på 0,5 cm djup och håll sådden fuktig till en början ,ett tips är att ta plastfolie över krukorna men se till att göra några lufthål. Att driva upp plantorna i drivhus fungerar utmärkt och är enklare att hantera. Växer och blommar bra på solig plats, med varm, lätt jord. Plantor sätts ut efter sista frosten. Vissna blommor tas bort, för att underlätta ny blomning. Blommar fram till frosten. Zinnior kan även odlas i halvskuggiga lägen men böjer sig då mot solen, vill man ha raka stjälkar för snitt så rekomenderas lägen i full sol.

Sådjup: 0,5 cm
Grotid: 5-15 dagar vid 20-25°C
Höjd: 70-80 cm
Radavstånd: 20-30 cm
Plantavstånd: 20-30 cm
Växtläge: sol
Såperiod: mars-juni
Skördeperiod: juni-frost
Årighet: ettårig