Vattenmelon 'Sugar baby', Fröbanken

  • SEK 35,95

Frö till en söt och god liten melon som fungerar att odla i vårt klimat. Odlas i växthus, drivbänk eller ett väl skyddat och soligt läge. Förodlas inomhus. Utpl

I lager.
Lagersaldo: 3
Dela

Frö till en söt och god liten melon som fungerar att odla i vårt klimat. Odlas i växthus, drivbänk eller ett väl skyddat och soligt läge. Förodlas inomhus. Utplanteras i växthus eller på varmt frilandsläge när frostrisken är över. Hos oss växer plantan sakta till en början men när sommaren sätter fart så fullkomligt exploderar den i tillväxt. För att frukterna ska växa till sig och hinna mogna är det bra att låta 1-2 frukter växa och ta bort resterande blommor, då lägger växten all energi på de få frukterna och de blir större. Så har vi själva gjort för att lyckas skörda meloner! Sätt hellre fler plantor så blir det fler meloner.

Sort: Vattenmelon 'Sugar baby' / Citrullus lanatus

Unik fröpåse från Fröbanken med vackra illustrationer gjorda av Emma Jansson. 


Varje fröpåse har specifika odlingsråd och beskrivning på baksidan. 

Portion: 10 frö


ODLINGSRÅD:
Förodla inomhus i plantjord, ställ ljust och svalt efter groning. Utplanteras i växthus, drivbänk eller på varmt utomhusläge efter sista frost. Slingrande växtsätt. För att få större frukter så sparas 2 meloner per planta. 

Sådjup: 1-2 cm
Grotid: 5-15 dagar vid 25°C
Ranklängd: 150-250 cm
Radavstånd: 100 cm
Plantavstånd: 80 cm
Växtläge: sol
Såperiod: feb-april
Skördeperiod: aug-sept
Odlas som: ettårig