Physalis 'Gyllene Inkabär', Fröbanken

  • SEK 35,95

Denna sort är väldigt lättodlad och har en söt och syrlig smak med en touch av citron. Detta är alla barns favorit och fungerar jättebra att odla i kruka. En pl

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Dela

Denna sort är väldigt lättodlad och har en söt och syrlig smak med en touch av citron. Detta är alla barns favorit och fungerar jättebra att odla i kruka. En planta ger mängder med små bär i ett tunt pappersliknande skal.

Sort: Physalis 'Gyllene Inkabär' / Physalis Peruviana

Unik fröpåse från Fröbanken med vackra illustrationer gjorda av Emma Jansson. 

Varje fröpåse har specifika odlingsråd och beskrivning på baksidan. 

Portion: 15 frö


ODLINGSRÅD:
Så inomhus i februari och framåt i kruka, se till att ha bra med värme under groperioden. Notera att fröna är ljusgroende, fukta jorden före sådd och tryck endast lätt ned fröerna ovanpå jordytan. 

Täck sådden med genomskinlig plast försedd med lufthål. Ställ i 22-25 grader, efter att de grott i 18-20 grader och ljust. Omskolas med fördel en gång (planteras om i större kruka). Planteras sedan ut efter avhärdning i växthus eller på varmt friland när risk för frost är över. 

Physalis är en tvåårig växt. Den ger frukt redan första året men kan även övervintras och ge skörd igen andra året. Övervintras ljust och runt 10-15 grader. Tas in innan första frosten och kan beskäras om den är stor och yvig. Den kan också beskäras lite till våren när den ska igång och växa igen. Plantera eller ställ krukan i växthus maj eller utomhus när risken för frost är över. 

Sådjup: 0 cm (ljusgroende)
Grotid: 20-30 dagar vid 26-28°C
Höjd: 50-100 cm
Radavstånd: 60 cm
Plantavstånd: 60 cm
Växtläge: sol
Såperiod: feb-april
Skördeperiod: juli-okt
Odlas som: ettårig-tvåårig