Morot 'Early Nantes', Fröbanken

  • SEK 29,95

En kulturarvssort som introducerades redan år 1885. En god morotssort som kan skördas redan tidigt på sommaren. Sorten mognar extremt snabbt och rötterna blir j

I lager.
Lagersaldo: 1
Dela

En kulturarvssort som introducerades redan år 1885. En god morotssort som kan skördas redan tidigt på sommaren. Sorten mognar extremt snabbt och rötterna blir jämna och friska. 

Vill du ha tidig skörd kan du odla denna tidiga sort och kombinera den med en senare höstmorot för lagring, då man täcker upp så att det finns tillgång till morötter under hela året och säkrar skörd. Man kan även lagra denna sort över vintern. 

Kan odlas på friland och i drivbänkar, passar även för tyngre jordar. Morötterna är cylindriska, orange-färgade och nästan märgfria. Early Nantes klarar av stå i jorden länge och har goda lagringsegenskaper.

Sort: Morot 'Early Nantes' / Daucus carota ssp. Sativus

Unik fröpåse från Fröbanken med vackra illustrationer gjorda av Emma Jansson. 

Varje fröpåse har specifika odlingsråd och beskrivning på baksidan. 

Portion: 1500 frö


ODLINGSRÅD:
Frö till morot kan man så direkt på friland när jorden reder sig eller på senhösten för tidig vårskörd. Så och skörda efterhand hela säsongen. Så fröerna mycket glest och uteslut helst senare gallring. Utvecklas bäst på mullrik jord. Trivs även i sandig jord men tillsätt näring/gödsel. Fiberduk skyddar mot skadeinsekter. Växla odlingsplats från år till år. Kupa för att förebygga gröna nackar. Skördas sent på säsongen för lagring. 

Sådjup: 1 cm
Grotid: 7-14 dagar
Höjd: 30 cm
Radavstånd: 20-30 cm
Plantavstånd: 2-6 cm
Växtläge: sol
Såperiod: mars-juni
Skördeperiod: juni-nov
Odlas som: ettårig