Sallat 'May King', Fröbanken

  • SEK 29,95

Frö till en kultursort från 1800-talet. "May King" som ibland också kallas för "May Queen" är en av de tidigaste butterhead-sorterna som finns. May King ger bra

I lager.
Lagersaldo: 2
Dela

Frö till en kultursort från 1800-talet. "May King" som ibland också kallas för "May Queen" är en av de tidigaste butterhead-sorterna som finns. May King ger bra skörd av ljust grön sallad med slutna huvuden och blad som är något färgade med rött. Tidigt och tålig sort som passar att odla i bänk, kallväxthus och på friland. May King tål markfrost upp till -5C och huvudena håller sin fina i kylskåp i minst 3 dagar.

Sort: Sallat 'May King' / Lactuca sativa

Unik fröpåse från Fröbanken med vackra illustrationer gjorda av Emma Jansson.
Varje fröpåse har specifika odlingsråd och beskrivning på baksidan. 

Portion: 400 frö


ODLINGSRÅD:
Så direkt på friland när jorden reder sig. Vattna jorden före sådd och håll fuktigt under grotiden. Sås i omgångar för god tillgång hela sommaren. Gallringsskörda till 20 cm och skörda sedan späda blad eller hela plantor efterhand. Kan även bindas ihop kring huvudena före skörd för lyxigare blek sallat. 

Vi tipsar också om att driva upp sallat i plugg eller kruka för utplantering på växtplatsen när de har vuxit till sig lite, på så vis får du en stabilare skörd och plantorna klarar sig bättre. Man kan även fylla upp tomma odlingsytor med småplantorna under sommaren, efter slutskörd av andra grödor. 

Sådjup: 0,5 cm
Grotid: 5-15 dagar
Höjd: 20-30
Radavstånd: 40 cm
Plantavstånd: 25 cm
Växtläge: sol-halvskugga
Såperiod: mars-aug
Skördeperiod: april-okt
Odlas som: ettårig