Gurka, Slang 'Telegraph improved', Fröbanken

  • SEK 35,95

Gurkan 'Telegraph' är en väldigt bra sort som vi själva brukar odla i vårt växthus i köksträdgården. Den ger en stor skörd av långa, raka, gröna gurkor med tunt

I lager.
Lagersaldo: 1
Dela

Gurkan 'Telegraph' är en väldigt bra sort som vi själva brukar odla i vårt växthus i köksträdgården. Den ger en stor skörd av långa, raka, gröna gurkor med tunt skal och krispigt kött. Lång skördeperiod. En perfekt slanggurka. Odlas i växthus eller på varmt och skyddat läge utomhus.

Sort: Slanggurka 'Telegraph improved' / Cucumis sativus

Unik fröpåse från Fröbanken med vackra illustrationer gjorda av Emma Jansson. 

Varje fröpåse har specifika odlingsråd och beskrivning på baksidan. 

Portion: 10 frö


ODLINGSRÅD:
Att odla gurka är enkelt och dessutom blir resultatet så gott. Du kan odla i kruka, direkt i en jordsäck, på balkong, på friland, på altan eller i växthus. Förodla inte för tidigt då gurka är snabbväxande och tar stor plats. 

Förodlas inomhus i planteringsjord. Täck sådden med genomskinlig plast eller använd minidrivhus. Låt gro vid ca 25 grader, efter groning 16-20 grader. Avhärda och utplantera efter sista frost. För att få fler gurkor så kan man ta bort tillväxtpunkten (man klipper av plantan så att den inte kan växa mer uppåt) efter 5-7 blad och binder upp sidoskotten. Odlas på varmt utomhusläge eller i växthus. Skördas efterhand och ätes färska. 

Sådjup: 1-2 cm
Grotid: 5-15 dagar vid 25°C
Höjd: 150-250 cm
Radavstånd: 150 cm
Plantavstånd: 50 cm
Växtläge: sol
Såperiod: feb-juni
Skördeperiod: juni-sept
Odlas som: ettårig