Oregano 'Grekisk', Fröbanken

  • SEK 45,95

Grekisk oregano sägs var den godaste av oregano-sorterna med sin fylliga smak. Bladen skördas späda och används torkade eller färska. Används traditionellt

I lager.
Lagersaldo: 1
Dela

Grekisk oregano sägs var den godaste av oregano-sorterna med sin fylliga smak. Bladen skördas späda och används torkade eller färska. 

Används traditionellt som färsk eller torkad till pizza och pastarätter. Som smaksättare passar den dock bra i många olika rätter och särskilt tillsammans med tomater, squash och lök. 

Med sina vita blommor passar den även som kantväxt i rabatten. Trivs i väldränerad lätt jord och i skyddat varmt läge. Täck gärna plantan under vintern. 

Det är ett otroligt skådespel som sker på dessa blommor när de fullkomligt fylls av fjärilar, bin och andra pollinerande insekter på soliga dagar! Smaken blir något svagare när plantorna börjar blomma men de går fortfarande att använda i matlagningen. Även blommorna är ätbara och går att använda som krydda och som dekoration.

Sort: Oregano 'Grekisk' / Origanum vulgare ssp. hirtum

Unik fröpåse från Fröbanken med vackra illustrationer gjorda av Emma Jansson. 

Varje fröpåse har specifika odlingsråd och beskrivning på baksidan. 

Portion: 300 frö


ODLINGSRÅD:
Så och driv upp plantorna inomhus kring feb–april. Då hinner plantorna växa till sig tills det är dags att flytta ut. Fröna behöver ljus för att gro så strö ut fröna över fuktig såjord och håll sedan fuktigt, vattna gärna med sprayflaska. Det går även att direktså dem utomhus, tänk på att plantering och sådd utomhus bör ske när risken för frost är över. 

Sådjup: 0 cm (ljusgroende)
Grotid: 10-20 dagar vid 25°C
Höjd: 50 cm
Radavstånd: 15-25 cm
Plantavstånd: 30-40 cm
Växtläge: sol Såperiod: feb–april
Skördeperiod: juli-okt
Odlas som: flerårig