Brysselkål 'Groninger', Fröbanken

  • SEK 29,95

Groninger är en stabil sort med lite större brysselkålar, denna sort är välkänd för sin goda smak. De små huvudena håller en enhetlig storlek och en djup grön f

I lager.
Lagersaldo: 2
Dela

Groninger är en stabil sort med lite större brysselkålar, denna sort är välkänd för sin goda smak. De små huvudena håller en enhetlig storlek och en djup grön färg. Plantan växer sig kraftig och stabil, den blir 60-80 cm hög och de små brysselkålarna utveckas längs med stammen. Groninger är mycket tålig mot kyla och ge skörd från september till december, både av brysselkål och ett delikat toppskott som också går att äta. Det finns en anledning att brysselkålen har en given plats på julbordet, det är nämligen skördetid för denna delikatess! Rolig fakta: Brysselkål odlades ursprungligen i Belgien och kom att uppkallas efter huvudstaden Bryssel.

Sort: Brysselkål 'Groninger' / Brassica oleracea

Unik fröpåse från Fröbanken med vackra illustrationer gjorda av Emma Jansson. 


Varje fröpåse har specifika odlingsråd och beskrivning på baksidan. 

Portion: 100 frö


ODLINGSRÅD: Så inomhus i kruka med såjord. Täck sådden med genomskinligt plast med lufthål i och låt gro vid 20°C, ställ de små plantorna ljust och svalare efter groning för stabilare plantor. För hög värme och för lite ljus ger smala och rangliga plantor. Utplanteras efter avhärdning på solig plats. Direktsådd kan ske på friland när jorden blivit uppvärmd. Fiberduk, kålnät och nässelvatten skyddar mot skadeinsekter. Kan skördas från september och året ut. Toppning av plantan kan ske i augusti och hjälper de sista huvudena att utvecklas. Smaken utvecklas och förbättras efter ett par frostnätter. 

Sådjup: 1 cm
Grotid: 5-15 dagar vid 20°C
Höjd: 60-80 cm
Radavstånd: 60 cm
Plantavstånd: 40 cm
Växtläge: sol, friland
Såperiod: mars-juni
Skördeperiod: sept-dec
Odlas som: ettårig