Palmkål 'Nero di Toscana', Fröbanken

  • SEK 35,95

Palmkålen 'Nero di Toscana' som är en lättodlad kultursort från 1800-talet ger kraftiga, vaxartade och mörkt blågröna blad, den blå färgen blir starkare när det

I lager.
Lagersaldo: 2
Dela

Palmkålen 'Nero di Toscana' som är en lättodlad kultursort från 1800-talet ger kraftiga, vaxartade och mörkt blågröna blad, den blå färgen blir starkare när det blir kallare ute. Sorten är även känd som dinosauriekål och svartkål. Plantan blir väldigt vacker och även efter att du börjat skörda blad så fortsätter den att växa på höjden och skjuta ut nya blad, till slut liknar denna en palm - varav namnet. 

Palmkålen är vacker att odla tillsammans med blommor i rabatten och skapar vacker kontrast i en bukett med blommor. 

Används färsk eller tillagad samt som dekoration. En lättodlad, god och nyttig vintergrönsak. Används färsk, tillagad, kan torkas eller förvällas och frysas in. Denna blir i regel inte lika hårt angripen av kålfjäril som vissa andra kålsorter. 

Palmkål är köldtålig och står sig grön och fin in på vintern så den är även att rekommendera i prydnadsodlingar och vinterarrangemang, se bara upp för rådjuren för de älskar grönkål!

Sort: Palmkål 'Nero di Toscana' / Brassica oleracea (Palmifolia-gr.)

Unik fröpåse från Fröbanken med vackra illustrationer gjorda av Emma Jansson. 

Varje fröpåse har specifika odlingsråd och beskrivning på baksidan. 

Portion: 180 frö


ODLINGSRÅD:
Direktså i mars-maj direkt på växtplatsen. Kan även sås på växtplatsen på hösten för en tidig vårskörd. Kål trivs på solig plats och vill ha rejält med bra och näringsrik jord, gärna med tillskott av naturgödsel och kompost. 

Fiberduk som skydd mot skadeinsekter är ett tips för alla kålsorter. Kolla ofta och noga under bladen för att upptäcka ägg eller skadedjur för att minska angreppsrisk. 

Tål kyla utan att ta någon större skada. 

Sådjup: 1 cm
Grotid: 5-15 dagar vid 20°C
Höjd: 75 cm
Radavstånd: 80 cm
Plantavstånd: 60 cm
Växtläge: sol-halvskugga
Såperiod: mars-juni
Skördeperiod: aug-dec
Odlas som: ettårig