Sparris 'Mary Washington', Fröbanken

  • SEK 29,95

Sparris 'Mary Washington' / Asparagus officinalis Mary Washington är en äldre kultursort som odlats sedan början av 1900-talet. Trots detta står den sig fortfar

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Dela

Sparris 'Mary Washington' / Asparagus officinalis Mary Washington är en äldre kultursort som odlats sedan början av 1900-talet. Trots detta står den sig fortfarande som en av de mest populära och bättre sorterna på marknaden. Bra motståndskraft mot sparrisrost. Medeltidig sparris som kan användas både som blekt och som grön. När du väl har fått dina frön att växa så har du en härdig och tålig sparris som kommer upp år efter år. Du kan skörda från samma planta i minst 15 år när den väl etablerat sig.

Unik fröpåse från Fröbanken med vackra illustrationer gjorda av Emma Jansson. 


Varje fröpåse har specifika odlingsråd och beskrivning på baksidan. 

Portion: 30 frö

ODLINGSRÅD: Låt fröna ligga i ljummet vatten två dygn innan sådd. Så inomhus i jan-april. Täck sådden med genomskinlig plast med med lufthål i. Planteras ut på friland efter avhärdning när risk för frost är över. Efter år två gallras hon-plantorna bort och tidigt på våren flyttas hanplantorna till sin växtplats i djupa, breda fåror. Kupas ca 10 cm. Skördas från tredje året. 

Sådjup: 2 cm
Grotid: 20-40 dagar vid 21-27°C
Höjd: 100 cm
Radavstånd: 150 cm
Plantavstånd: 35-45 cm
Växtläge: sol-halvskugga
Såperiod: jan-april
Skördeperiod: april-juni
Odlas som: flerårig