Rucolasallat 'Darkita', Fröbanken

  • SEK 29,95

En mild ruccola med en behagligt kryddig smak med en hint av sötma.Sort: Rucolasallat 'Darkita' / Eruca sativaUnik fröpåse från Fröbanken med vackra illustratio

I lager.
Lagersaldo: 3
Dela

En mild ruccola med en behagligt kryddig smak med en hint av sötma.

Sort: Rucolasallat 'Darkita' / Eruca sativa

Unik fröpåse från Fröbanken med vackra illustrationer gjorda av Emma Jansson.
Varje fröpåse har specifika odlingsråd och beskrivning på baksidan. 

Portion: 400 frö


ODLINGSRÅD:

DIREKTSÅDD: Så fröerna till ruccola direkt på friland när jorden reder sig, fröerna gror redan vid 5 grader. Vattna jorden före sådd och håll fuktigt under groperioden. Ruccola är en snabbväxande sort sådd i omgångar ger skörd under hela säsongen. Under högsommaren kan ruccola gå i blom så odla på försommar och sensommar för bäst skörd, man kan även prova att odla på ett halvskuggigt läge under högsommaren. 

FÖRODLING: Ruccola kan även förodlas inomhus i mars-april för en tidig skörd. Täck sådden med genomskinlig plast med lufthål i eller använd ett minidrivhus. 

ODLING INOMHUS: Ruccola kan även krukodlas inomhus året om - med extra belysning under den mörka delen av vinterhalvåret. 

Sensommarsådd för höst/vinterskörd: Ruccola är en tålig växt som kan sås i tunnel-växthus under sensommaren för skörd under hösten och en bra bit in mot vinterhalvåret, plantorna klarar av lite frost men inte en längre period av kraftig kyla utan behöver då skyddas med fiberduk eller liknande. 

Sådjup: 0,5 cm
Grotid: 5-15 dagar
Höjd: 40 cm
Radavstånd: 40 cm
Plantavstånd: 15 cm
Växtläge: sol-halvskugga
Såperiod: april-sept / året om inomhus
Skördeperiod: maj-nov
Odlas som: ettårig