Luktärt 'Royal Family Mix', Fröbanken

  • SEK 29,95

Svårt att bestämma dig för vilka luktärter du ska så? Välj denna vackra och populära mix så får du lite av allt! En vacker variant av luktärter som doftar

I lager.
Lagersaldo: 3
Dela

Svårt att bestämma dig för vilka luktärter du ska så? Välj denna vackra och populära mix så får du lite av allt! 

En vacker variant av luktärter som doftar underbart och är enkel att lyckas med. Ett vackert blickfång i både trädgården, samplanteringar och i sommarbuketten.

Sort: Luktärt 'Royal Family Mix' / Lathyrus odoratus

Unik fröpåse från Fröbanken med vackra illustrationer gjorda av Emma Jansson. 

Varje fröpåse har specifika odlingsråd och beskrivning på baksidan. 

Portion: 35 frö


ODLINGSRÅD:
Luktärter kan sås direkt på friland eller försås inne för tidigare blomning och längre säsong.

Bor man i zon 1-2 kan fröerna direkt-sås i jorden från mitten av april, i andra delar av landet bör man vänta ytterligare några veckor eftersom de små plantorna inte klarar av långa perioder av nattfrost. Vid frostrisk så skyddas skotten enkelt med fiberduk eller liknande. 

Ev. förodling sker fem veckor före utplantering (mars-april, i sydligaste delarna av landet kan man starta redan i februari). Luktärter har lång och känsliga rötter så använd en lite djupare kruka så slipper du störa de späda plantorna med för tidiga omplanteringar. Fyll halva krukan med planteringsjord och resten med såjord. Plantera luktärterna på 1 cm djup, täck och vattna. Luktärter gror vid 16-20 grader efter ca 10-20 dagar. Men sen föredrar de att stå i ett svalt rum bara de har mycket ljus. Har du växtbelysning är det toppen. Om rummet är för varmt och belysningen svag blir plantorna rangliga. 

Sådjup: 2 cm
Grotid: 10-30 dagar vid 18-20°C
Höjd: 150 cm
Radavstånd: 20 cm
Plantavstånd: 10 cm
Växtläge: sol
Såperiod: april-juni
Skördeperiod: juni-sept
Odlas som: ettårig