Luktärt 'Spencer Ice Cream', Fröbanken

  • SEK 35,95

En sort med stora, vågiga och gräddvita blommor på extra långa och stadiga stjälkar. Spencer-luktärter är väldoftande blommor som är utmärkta för både rabatt oc

I lager.
Lagersaldo: 3
Dela

En sort med stora, vågiga och gräddvita blommor på extra långa och stadiga stjälkar. Spencer-luktärter är väldoftande blommor som är utmärkta för både rabatt och snitt. Spencer-sorterna har en underbar färgskala, långa stjälkar, väldoft och är de mest uppskattade av utställnings-sorterna. De har vanligtvis fyra blommor per stam. Plantorna har en höjd på till 180-300 cm.

Sort: Luktärt Spencer Ice Cream, Lathyrus odoratus

Unik fröpåse från Fröbanken med vackra illustrationer gjorda av Emma Jansson. 


Varje fröpåse har specifika odlingsråd och beskrivning på baksidan. 

Portion: 30 frö


ODLINGSRÅD: Luktärter kan sås direkt på friland eller försås inne för tidigare blomning och längre säsong. Bor man i zon 1-2 kan fröna direktsås i jorden från mitten av april, i andra delar av landet bör man vänta ytterligare några veckor eftersom de små plantorna inte klarar av långa perioder av nattfrost. Vid frostrisk så skyddas skotten enkelt med fiberduk eller liknande. Ev. förodling sker fem veckor före utplantering, lagom brukar vara i mars-april i större delen av landet, i de sydligaste delarna kan man starta redan i februari. Luktärt-plantor har lång och känsliga rötter så använd en lite djupare kruka så slipper du störa de späda plantorna med för tidiga omplanteringar. Fyll halva krukan med planteringsjord och resten med såjord. Plantera luktärterna på 1 cm djup, täck och vattna. Luktärter gror bäst vid 18-20 grader men sen föredrar de att stå i ett svalt rum med mycket ljus. Har du växtbelysning är det toppen. Om rummet är för varmt och belysningen svag blir plantorna smala, långa och rangliga. 

Sådjup: 2 cm
Grotid: 10-30 dagar vid 18-20°C
Höjd: 180 cm
Radavstånd: 20 cm
Plantavstånd: 15 cm
Växtläge: sol
Såperiod: april-juni
Skördeperiod: juni-sept
Odlas som: ettårig