Brysselkål 'Roodnerf', Fröbanken

  • SEK 29,95

Frö till en av de sista äldre kultursorterna av brysselkål som bevarats. 'Roodnerf' håller fortfarande nivån jämfört med de nyare sorterna, den har en utmärkt s

I lager.
Lagersaldo: 3
Dela

Frö till en av de sista äldre kultursorterna av brysselkål som bevarats. 'Roodnerf' håller fortfarande nivån jämfört med de nyare sorterna, den har en utmärkt smak, kvalitet och enhetlighet. Sorten härstammar från Hurst i England och sorten är relativt köldtålig. De medelhöga till höga plantorna ger fylliga och väl fyllda stockar med grön brysselkål. 

Om du tidigare ogillat brysselkål så kommer Roodnerf att ge dig en ny chans med sin milda och goda smak, denna sort brukar till och med upskattas av barnen på julbordet! Det finns en anledning att brysselkålen har en given plats på julbordet, det är nämligen fortfarande skördetid för denna delikatess. Brysselkål får bättre smak efter några frostnätter och står sig i landet trots kyla och snö. Brysselkål odlades ursprungligen i Belgien och kom att uppkallas efter huvudstaden Bryssel.

Sort: Brysselkål "Roodnerf" / Brassica oleracea (Gemmifera-gr.)

Unik fröpåse från Fröbanken med vackra illustrationer gjorda av Emma Jansson. 


Varje fröpåse har specifika odlingsråd och beskrivning på baksidan. 

Portion: 100 frö


ODLINGSRÅD:
Förodla inomhus i såjord. Ställ ljust och svalt efter groning. Trivs i mullrik och välgödslad jord. Direktsådd kan ske på friland när jorden blivit uppvärmd. 

Sådjup: 1 cm
Grotid: 5-15 dagar vid 20°C
Höjd: 60-80 cm
Radavstånd: 60 cm
Plantavstånd: 40 cm
Växtläge: sol, friland
Såperiod: mars-juni
Skördeperiod: sept-dec
Odlas som: ettårig