Kålrabbi 'Delikatess Blauer', Fröbanken

  • SEK 29,95

En tysk kulturarvssort som är lättodlad. En mångsidig grönsak som förtjänar en plats i köksträdgården. En favorit på vår gård som ger en säker skörd! Dess lökli

I lager.
Lagersaldo: 3
Dela

En tysk kulturarvssort som är lättodlad. En mångsidig grönsak som förtjänar en plats i köksträdgården. En favorit på vår gård som ger en säker skörd! Dess lökliknande knöl utvecklas ovanför jord och har en söt, nötig smak. Tillagas genom att kokas, stekas eller användas i sallader.

Sort: Kålrabbi 'Delikatess Blauer'/ Brassica oleracea

Unik fröpåse från Fröbanken med vackra illustrationer gjorda av Emma Jansson.
Varje fröpåse har specifika odlingsråd och beskrivning på baksidan. 

Portion: 250 frö


ODLINGSRÅD:

FÖRODLING: Så inomhus i såjord mars-april. Täck med genomskinlig plast med små hål i eller använd ett minidrivhus, detta ger jämnare fukt och värme vilket gör att sådden gror snabbare och jämnare. Utplanteras efter avhärdning. Så gärna i omgångar för skörd under hela sommaren. Ett tips är att driva upp plantor i pluggbrätten under sommaren, då kan man fylla ut tomrum där fröer inte har grott eller där man har slutskördat och fått luckor. 

DIREKTSÅDD: Man kan så fröerna direkt på friland från att jorden reder sig. En fiberduk ovanpå sådden skyddar mot skadedjur och håller samtidigt en jämn nivå av fukt och värme. Håll sådden fuktig, särskilt under groperioden och de första veckorna. Så gärna i omgångar för skörd under hela sommaren. 

VÄXTLÄGE: Trivs bäst på bäst på mullrik och näringsrik jord. Jordförbättra gärna genom att blanda in kompost, ko- eller hönsgödsel i jorden. 

SKÖTSEL: Gallra tidigt till 20 cm mellan plantorna, detta ger de kvarvarande plantorna mer utrymme vilket resulterar i större knölar. Vattna regelbundet, plantorna mår bra av regelbunden vattning . Tänk på att inte övervattna då det ger skador på rötterna, de kan då inte ta upp vatten och växten slokar precis som vid vattenbrist.

Skörda knölarna vid 5-8 cm.
Sådjup: 1 cm
Grotid: 7-10 dagar vid 20°C
Höjd: 20-30 cm
Radavstånd: 40 cm
Plantavstånd: 20 cm
Växtläge: sol-halvskugga
Såperiod: mars-juni
Skördeperiod: juni-sept
Odlas som: ettårig