Kålrabbi 'Superschmelz Giant White', Fröbanken

  • SEK 29,95

Denna sort ger enorma knölar som blir upp till 25 cm i diameter och som väger mellan 2-7 kg. Trots sin storlek har de ett trådfritt och krispigt fruktkött som ä

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Dela

Denna sort ger enorma knölar som blir upp till 25 cm i diameter och som väger mellan 2-7 kg. Trots sin storlek har de ett trådfritt och krispigt fruktkött som är väldigt gott att äta färskt, ugnsbakat eller i grytor eller wokar. 

Kålrabbi innehåller B-vitamin, C-vitamin, fosfor, kalium, kalcium, magnesium, folinsyra och kostfibrer!

Sort: Kålrabbi 'Superschmelz Giant White' / Brassica oleracea (Gongylodes gr.)

Unik fröpåse från Fröbanken med vackra illustrationer gjorda av Emma Jansson.
Varje fröpåse har specifika odlingsråd och beskrivning på baksidan. 

Portion: 375 frö


ODLINGSRÅD:

FÖRODLING: Så inomhus i såjord mars-april. Täck med genomskinlig plast med små hål i eller använd ett minidrivhus, detta ger jämnare fukt och värme vilket gör att sådden gror snabbare och jämnare. Utplanteras efter avhärdning. Så gärna i omgångar för skörd under hela sommaren. Ett tips är att driva upp plantor i pluggbrätten under sommaren, då kan man fylla ut tomrum där fröer inte har grott eller där man har slutskördat och fått luckor. 

DIREKTSÅDD: Man kan så fröerna direkt på friland från att jorden reder sig. En fiberduk ovanpå sådden skyddar mot skadedjur och håller samtidigt en jämn nivå av fukt och värme. Håll sådden fuktig, särskilt under groperioden och de första veckorna. Så gärna i omgångar för skörd under hela sommaren. 

VÄXTLÄGE: Trivs bäst på bäst på mullrik och näringsrik jord. Jordförbättra gärna genom att blanda in kompost, ko- eller hönsgödsel i jorden. 

SKÖTSEL: Gallra tidigt till 20 cm mellan plantorna, detta ger de kvarvarande plantorna mer utrymme vilket resulterar i större knölar. Vattna regelbundet, plantorna mår bra av regelbunden vattning . Tänk på att inte övervattna då det ger skador på rötterna, de kan då inte ta upp vatten och växten slokar precis som vid vattenbrist. Skörda från att knölarna är 5-8 cm i diameter, de kan bli större än utan att blir dåliga. 

Sådjup: 1 cm
Grotid: 5-15 dagar Höjd: 30-40 cm
Radavstånd: 35-50 cm
Plantavstånd: 10-50 cm
Växtläge: sol-halvskugga
Såperiod: mars-juli
Skördeperiod: maj-sept
Odlas som: ettårig